Autoritățile americane dau asigurări că nu au ”nicio divergență” cu europenii

Autoritățile americane dau asigurări că nu au ''nicio divergență'' cu europenii
Foto: captura video/PBS NewsHour.

Ned Price, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, a precizat luni, 24 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, că Statele Unite ale Americii nu au  „nicio divergenţă” cu europenii cu privire la sancţiunile fără precedent care vor fi impuse Rusiei în cazul unei invazii a Ucrainei şi nici cu privire la urgenţa ameninţării, relatează  Agerpres.

Ameninţarea pe care o constatăm este clară nu doar pentru noi, ci este clară pentru toţi observatorii”, a subliniat  Ned Price.

Potrivit acestuia,  Antony Blinken, şeful diplomaţiei americane, luni dimineaţă, apoi preşedintele Statelor Unite, luni după-amiază, au discutat cu liderii europeni pentru a pune la punct „răspunsul scris” la cerinţele Moscovei pe care Washingtonul trebuie să îl înmâneze ruşilor „săptămâna aceasta”, informează Agerpres.

„Dacă un singur soldat rus trece frontiera” ucraineană, „este o invazie reînnoită”, a specificat purtătorul de cuvânt. Aceasta situație „ar provoca un răspuns rapid, sever şi unit din partea Statelor Unite şi a aliaţilor noştri”, a adăugat acesta, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe