Cabinetul Scholz nu ia în considerare trimiterea de armament Ucrainei / Berlinul are noi sancțiuni pentru gazoductul Nord Stream 2

Cabinetul Scholz nu ia în considerare trimiterea de armament Ucrainei / Berlinul are noi sancțiuni pentru gazoductul Nord Stream 2
. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Monika Skolimowska

Noul Guvern al Germaniei, condus de Olaf Scholz, nu ia în considerare trimiterea de armament militar Ucrainei, deoarece sancțiunile UE privind gazoductul Nord Stream 2, operat de către compania rusească Gazprom, sunt concentrate doar asupra acestuia, transmite Reuters.

Scholz consideră că sancțiunile asupra Nord Stream 2 sunt insuficiente

Compania Gazprom are și alte conducte prin care transferă gaz natural Uniunii Europene, iar sancțiunile UE privind gazoductul Nord Stream 2 sunt, conform oficialităților germane, de prisos. Occidentul a amenințat Rusia că va impune noi sancțiuni economice în cazul în care Ucraina va fi invadată.

Oficialitățile germane au declarat pentru sursa citată că Berlinul dorește ca Rusia să explice motivul pentru care Kremlinul a comasat trupe militare la granința ruso-ucraineană. Chiar și așa, Germania consideră că livrarea de arme către Ucraina nu este o soluție.

De asemenea, Cabinetul Scholz consideră că reducerea tensiunilor va putea fi obținută prin negocieri în așa-numitul format Normandia alcătuit între Germania, Franța, Rusia și Ucraina.

Germania nu va permite Ucrainei să primească armament din partea NATO

Ucraina a acuzat Germania de blocarea armamentului militar trimis de către NATO, conform Oleksii Reznikov, noul ministru ucrainean al apărării. Luni, Germania a fost acuzată că blochează trecerea armamentului trimis de către NATO pentru Ucraina, chiar dacă SUA a avertizat în pofida unei invazii rusești.

„Ei încă construiesc gazoductul Nord Stream 2 și în același timp ne blochează armele defensive. Este foarte nedrept”, a declarat Reznikov.

Reznikov a declarat că Germania și-a folosit dreptul de veto împotriva armamentului NATO primit de către Ucraina, armamentul fiind conceptul, în mare parte, din arme anti-drone și sisteme anti-lunetiști. Așadar, deoarece Germania și-a folosit dreptul de veto, Ucraina va fi nevoită să achiziționeze armamentul militar prin intermediul acordurilor bilaterale încheiate cu unii aliați precum Statele Unite, Marea Britanie, Lituania și Franța.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)