Cinci tentative nereușite: cine și când a încercat să-l omoare pe Putin și cum se apără acum dictatorul rus

Cinci tentative nereușite: cine și când a încercat să-l omoare pe Putin și cum se apără acum dictatorul rus
Foto: Hepta/Sputnik / Sergey Fadeichev.

Circulă tot mai multe zvonuri potrivit cărora Vladimir Putin a supraviețuit la cinci tentative de asasinat și acum se teme atât de mult pentru viața lui încât s-a înconjurat de o echipă de lunetiști de elită.

Se presupune cea mai recentă tentativă de asasinat asupra lui Putin a fost la începutul conflictului ruso-ucrainean, deși informațiile au fost ținute în secret de Kremlin. Nu se știe exact cine se află în spatele atacului probabil și unde s-a întâmplat, notează The Sun.

Vladimir Putin, paranoic ca niciodată

Publicația britanică scrie că președintele rus a devenit obsedat de ideea că cineva vrea să-l omoare și, prin urmare, se ascunde în buncărul său din Siberia.

Liderul Kremlinului este înconjurat de mai mulți lunetiști care călătoresc cu el peste tot. Militarii de elită având  o sarcină foarte importantă din partea dictatorului. Aceștia trebuie să găsească alţi trăgători şi să-i „prindă” înainte de a putea apăsa pe trăgaci, îndreptându-și armele spre Putin.

Președintele rus crede că poate fi otrăvit și a angajat o echipă de oameni care îi gustă mâncarea înainte de a o mânca. Se pare că dictatorul rus devine din ce în ce mai paranoic, temându-se că cineva din propriul sanctuar l-ar putea otrăvi.

Mai sunt zvonuri că Putin și-a comandat chiar mănuși speciale pentru a-și proteja pielea de o posibilă expunere la substanțele toxice. Angajații lui Putin  verifică apa de mai multe ori pe zi pentru a se asigura că nu există substanțe chimice suspecte. Mai mult, Putin este însoțit constant de o echipă mobilă de cei mai buni medici din Rusia.

Volodimir Zelenski glumește pe seama tentativelor de asasinare

În același timp, adversarul președintelui rus, Volodimir Zelenski face glume pe seama tentativelor de asasinare a sa. Oficialul le-a comparat cu filmul lui Bill Murray „Groundhog Day”.

.„Au încercat-o de atâtea ori. (…) Când sunt de multe ori, se simte ca -țineți minte, filmul, Groundhog Day cu Bill Murray? Oamenii au cheltuit energie, bani. Mi se pare că ei trebuie ajutați, sunt deja pregătit să-i ajut, dar dimineața mă trezesc și mă trezesc. Prin urmare, sunt destul de filozofic în privința asta”, a afirmat Zelenski, citat de gordonua.

Urmăriți B1TV.ro și pe