Germania trimite încă trei avioane de vânătoare în România, pentru misiunea NATO de poliție aeriană. Christine Lambrecht: Am dat ordinul

Germania trimite încă trei avioane de vânătoare în România, pentru misiunea NATO de poliție aeriană. Christine Lambrecht: Am dat ordinul
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Christophe Gateau

UPDATE, 17.45: Ministerul federal al apărării a precizat că Germania va trimite încă trei aeronave de vânătoare în sprijinul misiunii NATO de poliție aeriană în România, transmite Reuters.

Știrea inițială: Germania este gata să își extindă sprijinul pentru misiunea NATO de poliție aeriană în România și, de asemenea, să se conformeze și cu alte solicitări venite din partea Alianței Nord-Atlantice, a declarat joi ministrul federal al apărării, Christine Lambrecht, care a precizat că deja a dat un ordin în acest sens.

Germania a anunțat că își extinde sprijinul pentru misiunea NATO de poliție aeriană în România

„Am dat ordin pentru a extinde și a prelungi angajamentul nostru cu privire la poliția aeriană din România”, a declarat oficialul german, joi, după audierea din comisia parlamentară pentru apărare, adăugând totodată că Berlinul este gata să se conformeze și cu alte solicitări aliate.

Germania a dislocat aproape 1.000 de trupe în Lituania și participă la misiunile de poliție aeriană din România cu trei aeronave de vânătoare.

Tot în această săptămână, Christine Lambrecht preciza că Germania ar putea trimite și mai multe trupe în Lituania și în alte state de pe Flancul Estic al NATO.

„Este clar că trebuie să aplicăm măsuri de descurajare mai stricte (…). Vreau să subliniez că suntem gata să trimitem mai multe trupe, terestre și aeriene. Suntem gata să trimitem mai multe trupe și în Lituania și să semnalăm că suntem alături de parteneri și că suntem parteneri de încredere în vremuri de criză (…). Vorbim despre tot flancul estic al NATO. Urmărim toate aceste lucruri și trebuie să ne asigurăm că flancul estic este bine protejat. Acum ne uităm la ce măsuri suplimentare ar trebui să luăm”, a spunea ministrul german al apărării, marți, cu ocazia vizitei efectuate în Lituania.

În țara noastră au sosit joi și două aeronave F-35 ale armatei SUA, pentru misiuni și antrenamente în comun cu militarii români.

Urmăriți B1TV.ro și pe