„Iadul a coborât pe pământ”. Rușii au folosit bombe cu fosfor asupra combinatului Azovstal. Acestea aveau „dedicații” pentru trupa care a câștigat Eurovision (VIDEO, FOTO)

„Iadul a coborât pe pământ”. Rușii au folosit bombe cu fosfor asupra combinatului Azovstal. Acestea aveau „dedicații” pentru trupa care a câștigat Eurovision (VIDEO, FOTO)
Moscova va interzice schimbul de luptători ucraineni de la Azostal cu prizonieri ruși. Captură Video: NEXTA / Twitter

Pentru prima dată de când au invadat Ucraina, trupele rusești au lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol. Legislația internațională interzice folosirea acestor bombe în zonele populate. Atacul ar fi fost lansat ca reacție după ce Ucraina a câștigat Eurovision, concurs din care Rusia a fost exclusă tocmai ca urmare a războiului pe care l-a declanșat.

Rușii au lansat bombe cu fosfor asupra Azovstal

„În premieră, invadatorii au lansat bombe incendiare sau cu fosfor împotriva apărătorilor din Mariupol (concluzia o vom lăsa specialiştilor). Invadatorii înșiși spun că au fost folosite obuze incendiare 9M22S cu straturi de termită. Temperatura de ardere e de aproximativ 2-2,5.000 de grade Celsius. Focul e aproape imposibil de oprit”, a scris, pe Telegram, Petro Andriuşcenko, deputat în consiliul oraşului Mariupol.

Iadul a coborât pe pământ, la Azovstal. E incredibil cum rezistă apărătorii noștri. Cu toții le suntem datori”, a mai susținut Andriuşcenko.

Acesta a postat imagini în care se observă că pe bombe era scris în rusă „Kalush, cum ai cerut! Pentru Azovstal” şi în engleză „Ajută Mariupol – Ajută Azovstal acum”, datat 14 mai.

Ar fi o referire la afirmaţiile solistului Orchestrei Kalush, trupa care a câștigat Eurovision, artist ce a lansat un apel de pe scena de la Torino.

Condițiile din Azovstal sunt „pur și simplu îngrozitoare”

Unul dintre luptătorii ucraineni din Azovstal a susținut recent că aproximativ 600 de răniți mai sunt în subsolurile uzinei, unde „condițiile sunt pur și simplu îngrozitoare”.

Spitalul de campanie e, de fapt, o fostă sală de spot. Unii răniți stau pe paturi supraetajate, alții pur și simplu pe jos, „deși unii nu au brațe, nu au picioare…”.

Luptătorul a mai spus că răniții care au nevoie de intervenții chirurgicale sunt operați pe viu.

Sâmbătă, vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat că țara sa negociază evacuarea a 60 de apărători din Azovstal, care sunt răniți grav și au nevoie de salvare urgentă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Din mesajul Ursulei von der Leyen a fost eliminat fragmentul cu bilanțul deceselor civile și militare din Ucraina. Pe contul de Twitter al președintei Comisiei Europene a fost postat un nou mesaj video
19:00 - Franța, campioana mondială, a fost răpusă de Tunisia! Danemarca, eliminată din competiție! Grupa D s-a încheiat cu două surprize uriașe
18:35 - Pele a fost transportat la spital! Care ar fi starea fostului mare fotbalist și ce a spus fiica sa
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului