Mandatul de percheziție la casa fostului președinte Donald Trump va fi desecretizat. Motivul pentru care Departamentul de Justiție a luat această decizie

Mandatul de percheziție la casa fostului președinte Donald Trump va fi desecretizat. Motivul pentru care Departamentul de Justiție a luat această decizie
Mandatul de percheziție la casa fostului președinte Donald Trump va fi desecretizat. Motivul pentru care Departamentul de Justiție a luat această decizie. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Departamentul de Justiție al SUA va desecretiza mandatul de percheziție la reședința fostului președinte american Donald Trump, invocând interesul crescut al publicului.

Mandatul de percheziţie a fost executat de FBI săptămâna aceasta, la reşedinţa Mar-a-Lago a fostului preşedinte Donald Trump, potrivit unor documente judiciare depuse recent în instanţă, relatează CNN, preluat de news.ro.

Mandatul de percheziție la reședința lui Trump va fi desecretizat

„În momentul în care mandatul a fost executat iniţial, Departamentul a furnizat o notificare direct avocatului fostului preşedinte Trump. Departamentul nu a făcut nicio declaraţie publică cu privire la percheziţie, iar percheziţia aparent a atras puţin sau deloc atenţia publicului în timp ce avea loc.

Mai târziu, în aceeaşi zi, fostul preşedinte Trump a emis o declaraţie publică prin care a luat act de executarea mandatului. În zilele care au urmat, mandatul de percheziţie şi materialele aferente au făcut obiectul unui interes şi al unei atenţii semnificative din partea organizaţiilor de presă şi a altor entităţi”, a punctat Departamentul de Justiţie.

Totodată, Departamentul de Justiție solicită desecretizarea mandatului de percheziție, invocând „interesul public intens prezentat de o percheziţie a reşedinţei unui fost preşedinte”. Acest mandat a fost semnat și aprobat de Curte la 5 august, informează CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe