Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunță că 200.000 de noi recruți au ajuns în forțele armate ruse

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunță că 200.000 de noi recruți au ajuns în forțele armate ruse
Sursă Foto: Hepta - Sergey Guneev

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a transmis că peste 200.000 de oameni au ajuns în forțele armate ruse de la începutul mobilizării parțiale anunțate de liderul de la Kremlin.

Rusia anunță că 200.000 de noi recruți au ajuns în armată

„În conformitate cu decretul președintelui Federației Ruse, din 21 septembrie a avut loc o mobilizare parțială în țară. Astăzi, peste două sute de mii de oameni au ajuns în forțele armate ”, a declarat ministrul rus al Apărării la o conferință telefonică, potrivit Interfax.

Serghei Șoigu a dat instrucțiuni să numească în posturi militare pe toți cei care au ajuns la locația Forțelor Armate.

Potrivit acestuia, recruților le-a fost pus la dispoziție tot ce este necesar. Astfel, va începe antrenamentul și „coordonarea” luptei, care, conform portalului guvernamental „Explain.rf”, ar trebui să dureze o lună.

„Pregătirea personalului unităților formate se desfășoară în 80 de centre de antrenament și în șase centre de pregătire”, a explicat Serghei Shoigu.

Ministrul Apărării susține că toți cei care și-au încheiat serviciul militar se pot întoarce acasă

Trecerea în rezervă va avea loc din octombrie până în decembrie, în timp ce convocarea va începe la 1 noiembrie, cu o lună mai târziu decât de obicei din cauza mobilizării, potrivit sursei citate.

„În toate regiunile țării vor începe să lucreze peste 2,7 mii de comisii de proiect. Este planificat să atragă 120 de mii de oameni, ceea ce înseamnă cu 7,5 mii mai puțin decât toamna trecută”, a transmis Serghei Shoigu.

De asemenea, ministrul a atras atenția comandanților asupra necesității transferului în timp util în rezervă a tuturor celor care au efectuat stagiul militar, precum și punerea lor în evidență militară la locul de reședință.

300 de mii de rezerviști ar trebui chemați în cadrul mobilizării parțiale

Pe 21 septembrie, ministrul rus al Apărării susținea că, în total, 300 de mii de rezerviști ar trebui chemați în cadrul mobilizării parțiale.

Douăzeci și una de regiuni au anunțat deja implementarea planului de mobilizare. Printre cei care au făcut față mobilizării înainte de termen se numără regiunile Tyva, Crimeea, Bryansk și Belgorod, darși Buriația.

În decretul privind mobilizarea parțială a președintelui Federației Ruse, al șaptelea paragraf, care se referă la numărul exact de conscriși, a fost clasificat drept „pentru uz oficial”.

Urmăriți B1TV.ro și pe