Nick Storonski, cofondator Revolut, al patrulea miliardar care renunță la cetățenia rusă din cauza războiului: „Poziția sa cu privire la război este informație publică: războiul este complet oribil”

Nick Storonski, cofondator Revolut, al patrulea miliardar care renunță la cetățenia rusă din cauza războiului: „Poziția sa cu privire la război este informație publică: războiul este complet oribil”
Nick Storonski, al patrulea miliardar care renunță la cetățenia rusă din cauza războiului. Foto: Twitter

Nik Storonski, cofondatorul și directorul executiv al băncii digitale britanice Revolut, născut în Rusia, a devenit al patrulea miliardar care renunță la cetățenia rusă, conform unor informații oferite de The Telegraph.

Storonski, în vârstă de 37 de ani, avea cetățenie dublă, rusă și britanică, iar anul acesta a luat decizia de a renunța la cea rusă.

Cine este Nick Storonski?

Storonski, care a condamnat acțiunile Moscovei în Ucraina, este fiul lui Nikolai Storonski, șeful institutului de cercetare al Gazprom, Promgaz. Ucraina a impus sancțiuni împotriva lui Storonski senior pe 19 octombrie, interzicându-i astfel să intre în țara în care s-a născut și înghețându-i activele pe care le deține în acest stat. Nik Storonki a cerut în luna aprilie celor de la Forbes, care îi atribuie o avere de 7,1 miliarde de dolari, să nu îl mai numească „miliardar rus”.

„Poziția sa cu privire la război este informație publică: războiul este complet oribil și el a rămas consecvent în a cere o încetare imediată a luptelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Revolut.

Nick Storonki a renunțat la cetățenia rusă din cauza războiului

Cofondatorul Revolut este născut la Dolgoprudni, în apropierea Moscovei, și este al patrulea miliardar despre care se cunoaște că a renunțat la cetățenia rusă de când Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

Acesta suspendat activitatea Revolut în Rusia și Belarus după declanșarea războiului și a înființat un nou centru în Dubai, acolo unde s-au mutat angajații ucraineni și ruși, împreună cu familiile lor.

Alți miliardari care au luat aceeași decizie sunt Iuri Milner – investitor Facebook, Timur Turlov – fondatorul companiei de servicii bancare și investiții Freedom Holdings și Ruben Vardanian, investitor armean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene