Rusia recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru: „Ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”

Rusia recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru: „Ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”
Istoricul Mark Galeotti este de părere că în armata Rusiei este multă furie îndreptată către Putin: „Acest război nu a fost cel pentru care se pregătise armata rusă”. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Disperați de pierderile suferite în războiul pe care tot ei l-au declanșat în Ucraina, rușii au început să recruteze soldați pe… site-urile cu locuri de muncă. Anunțurile omit pericolele ”job”-ului și precizează salarii care-s departe de a-i entuziasma pe tinerii ruși. Recrutările continuă.

Rușii recrutează soldați pe site-urile de angajare

„Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează într-un anunț citat de Il Fatto Quotidiano.

Rușii vor să trimită pe front bărbați între 18 și 40 de ani. Ei caută ”pușcași”, artileriști, comandanți de infanterie, ”tunari antiaerieni”, șoferi, agenți pentru serviciile secrete, sergenți de infanterie, piloți de vânătoare și alți luptători.

Pe platforma Superjob.ru, campania are 19.419 de posturi vacante active, cifră aproape egală cu numărul soldaților ruși care au căzut pe frontul din Ucraina, scrie Rador.
În majoritate anunțurilor, durata contractului e de șase luni, dar destinaţia nu este indicată.

Un anunţ pentru „soldat contractual”, postat pe 4 mai, indică într-un mod destul de generic sarcina: „asigurarea protecției și apărarea frontierei Federației Ruse”.
Condițiile prevăd 40-50.000 de ruble și o plată suplimentară ca indemnizație de serviciu, care variază în funcție de vechime. La alte beneficii sunt incluse: participarea la programul de împrumuturi pentru personalul militar (până la 37.000 de euro), rațiile alimentare, asigurări gratuite de viață și de sănătate, îngrijiri medicale.

Printre cerințe se numără „absența rudelor apropiate cu domiciliul în străinătate”.

În cazul șoferilor se specifică astfel: „momentele cele mai tensionate din activitatea de luptă a șoferului sunt rezistența inamicului la foc, situația de pre-urgență pe traseul de deplasare, transportul personalului de unitate în condiții dificile de drum”

Salariul, 433 de euro, nu e prea atractiv pentru tinerii ruși.

Totul, în condițiile în care mercenarii Grupului Wagner, oamenii lui Vldimir Putin, au susținut e nevoie de 600-800.000 de oameni în Ucraina, „altfel nu vom câștiga”.

Rusia își abandonează soldații în Ucraina

Rușii au suferit pierderi grele până acum în ceea ce trebuia să fie un război de doar trei zile în Ucraina, dar nu vor să admită acest lucru, așa că soldații căzuți pe front sunt trecuți ca fiind dispăruți. Moscova nici nu se chinuie să-și recupereze oamenii.

„Rușii au un basm frumos cum că nu-și lasă soldații morți în urmă. Ei bine, chiar e un basm!”, a remarcat, cu ironie, colonelul ucrainean Volodimir Liamzin, care participă la misiunea de a recupera cadavrele rușilor abandonate în regiunea Kiev. Peste 200 de trupuri au fost recuperate până acum.

Serviciul ucrainean de informații (SBU) a interceptat o convorbire telefonică între un soldat rus și soția sa, în care acesta povestește că mii de cadavre de militari ruși sunt adunate într-o zonă păzită din regiunea Donețk. Soldații care păzesc zona fac bani mulți ajutând rudele morților să recupereze trupurile celor dispăruți.

„Sunt doar niște barbari lași. Și-au lăsat oamenii să ia mașinile de spălat, telefoanele, haine din case. Dar și-au lăsat răniții”, a spus și președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre soldații ruși.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)