Singurul lucru pe care Vladimir Putin nu l-a luat în calcul când a declanșat războiul în Ucraina. Analiza unui expert din Japonia

Singurul lucru pe care Vladimir Putin nu l-a luat în calcul când a declanșat războiul în Ucraina. Analiza unui expert din Japonia
Care sunt următoarele mișcări ale lui Vladimir Putin. Sursă foto: Hepta - Alexei Danichev

Președintele rus Vladimir Putin nu a luat în calcul un lucru când a decis să atace Ucraina, a susținut analistul japonez Naoka Yoshino, pentru publicația Nikkei Asia. Astfel, ceea ce trebuia să fie o luptă de trei zile în Ucraina, terminată cu eliminarea conducerii și ocuparea țării, s-a transformat într-un război în toată regula, de peste 70 de zile, în care armata Rusiei s-a făcut de râs.

Unde a greșit Putin

Potrivit ziare.com, Naoka Yoshino a susținut că Vladimir Putin nu a fost capabil să elaboreze o strategie de succes în Ucraina deoarece a fost agent sovietic al Serviciilor Secrete din Germania de Est și a rămas cu mentaliatea și gândirea de acolo.

În sufletul său, Putin a rămas un spion, spune Yoshino. Or elaborarea unei strategii de război nu aparține acestei profesii, în care Putin doar colecta informații.

Putin s-ar pregăti pentru o înfrângere în Ucraina

Temerile că președintele rus va declara oficial război Ucrainei pe 9 mai, de „Ziua Victoriei” în Rusia, nu s-au adeverit. Ba discursul său a fost departe de ce preconizau occidentalii.

În fapt, ucrainenii au informații că regimul lui Putin vrea să pregătească publicul rus pentru o înfrângere în război, așa că a ordonat propagandei să mute atenția de pe război pe confruntarea cu NATO și UE.

„Pentru a schimba percepția rușilor despre „invincibilitatea” militară și pentru a pregăti societatea pentru o posibilă înfrângere, mass-media rusă a primit ordin să vorbească despre războiul ruso-ucrainean ca fiind o confruntare armată între Federația Rusă și toate țările Uniunii Europene și NATO. Potrivit oficialilor politici de la Kremlin, acest lucru va diminua rușinea de a pierde în fața unui adversar mai puternic.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)
20:35 - Un oficial pro-rus din Herson spune că decizia pentru alipirea la Rusia ar putea să vină undeva „spre anul viitor”: „Nu se va întâmpla până în toamnă. Prima noastră sarcină este să restabilim ordinea”