Transnistria a anulat codul roșu de pericol terorist în regiune

Transnistria a anulat codul roșu de pericol terorist în regiune
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Codul roșu de pericol terorist a fost anulat în Transnistria. Pretinsele autorități de la Tiraspol l-au înlocuit cu cod galben. Potrivit presei din regiune, un document în acest sens a fost semnat de către așa-numitul lider Vadim Krasnoselski.

Codul roșu a fost anulat

Conform actului normativ, codul galben de amenințare teroristă în regiune a fost instituit pe o perioadă de 15 zile. În acest context, și Universitatea de la Tiraspol renunță la regimul de studii online, iar studenții urmează să susțină examenele în auditorii.

Codul roșu de pericol terorist a fost instituit  în 26 aprilie, după ce în regiune au avut loc mai multe provocări. Acesta fiind prelungit până pe data de 25 mai.

Anterior, Statul Major ucrainean a avertizat că grupurile armate și trupele ruse din Transnistria fac „pregătiri pentru intrarea iminentă în luptă”.

Războiul se va extinde

La rândul său, Aleksei Arestovich, consilierul președintelui ucrainean, a infirmat zvonurile potrivit cărora Ucraina ar intenționa să deschidă un front de luptă dinspre Transnistria, pentru a apăra Odesa.

„Nu ne dorim asta. Există o cauză de principiu, Moldova este o țară prietenă, cu care suntem vecini de atâția ani. Noi vă respectăm suveranitatea. Este inacceptabil să o încălcăm”, a afirmat Aleksei Arestovich, într-un interviu oferit postului tv8.

Consilierul președintelui ucrainean a precizat că „Ucraina ar putea oferi sprijin militar Republicii Moldova doar dacă autoritățile din Chișinău îi vor cere acest lucru”, a declarat Arestovich.

Anterior, mai multe publicații străine au scris că și Rusia ar intenționa să deschidă un front de luptă din direcția regiunii separatiste, acolo unde are trupe de militari.

Aleksei Arestovich, consilierul președintelui ucrainean, este de părere că războiul, declanșat de liderul Kremlinului, va depăși granițele țării vecine. Potrivit expertului militar, „umbra războiului a căzut asupra Republicii Moldova”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni