Prognoza meteo pentru weekendul 17 – 19 septembrie 2021. ANM, avertizare de furtuni și grindină (VIDEO)

Prognoza meteo pentru weekendul 17 – 19 septembrie 2021. ANM, avertizare de furtuni și grindină (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Meteorologii ANM au emis o nouă informare. În următoarele zile sunt anunțate vijelii, căderi de grindină și averse. Vremea din weekend va fi predominant rece, iar cerul se anunță parțial înnorat.

Informarea meteo este valabilă în intervalul 16 septembrie ora 19:00 – 18 septembrie ora 10:00 și vizează fenomene precum: instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

Vijelii, căderi de grindină și furtuni, anunțate de joi până sâmbătă dimineața

În perioada următoare, vremea se schimbă radical în România. Revin ploile, sunt anunțate furtuni și mai ales căderi de grindină.

„În intervalul menționat în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri, 30…40 l/mp, îndeosebi la munte.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h”, anunță ANM.

Iată și prognoza meteo pentru București.

Cum va fi vremea în weekendul 17. 09 – 19. 09

Pe parcursul zilelor de weekend maximele vor fi în scădere, deși valorile termice rămân mai ridicate față de normalul perioadei.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi cantități însemnate de apă, care vor depăși 15 – 20 de l/mp. Cantitățile mai mari vor fi posibile cu precădere în zona de munte.

Vântul se va infensifica în în majoritatea regiunilor, vor fi viteze între 40 – 50 km/h, iar în zona montană înaltă peste 70 km/h. Manifestări de instabilitate atmosferisă se vor semnala și în cursul zilei de vineri, vineri noaptea pe suprafețe mici și în sudul teritoriului.

Temperaturile vor scădea în vestul, nordul și centrul țării, dar în regiunile sudice va fi în continuare foarte cald, cu temperaturi care vor depăși 30 de grade Celsius.

În regiunile în care vor scădea, ele se vor situa între 26 și 28 de grade Celsius.

Sâmbătă, aceste temperaturi continuă să scadă în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse între 22 și 25 de grade Celsius.

În sud și în sud-est, deși vor scădea, vor trece de 21 de grade, ajungând până la 28 – 29 de grade, în Oltenia și în zona Dobrogei continentale.

Răcirea va continua și duminică, temperaturile cele mai scăzute se vor realiza în vestul și în centrul țării”, a explicat meteorologul Meda Andrei, pentru B1 TV.

Descoperă prognoza meteo pentru septembrie și octombrie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.