În post, gospodinele pot rămâne fără inspirație atunci când vine vorba de mese delicioase. Pe lângă clasicele mâncăruri tradiționale, precum zacuscă sau fasole, există și alte rețete cu un gust inconfundabil.
Se pare că printre acestea se numără chiar ardeii umpluți, a căror umplutură conține doar orez și legume.
Ținând cont că nu este deloc greu de făcut, această rețetă este perfectă pentru Postul Crăciunului. Florin Dumitrescu a dezvăluit care sunt ingredientele pe care le folosește pentru acest preparat.
Așadar, este nevoie de orez, ardei gras, usturoi, ceapă, morcov, ciuperci, dovlecel verde, roșii și ulei de măsline.
Cât despre modul de preparare, fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a spus că: „Este foarte important ca orezul să stea peste noapte în apă, dar dacă nu se poate, trebuie spălat în câteva ape, să se elimine toxinele din el. Orezul vine din siloz”, notează click.ro.
De asemenea, legumele se spală, se taie cubulețe și abia după sunt puse la prăjit. Prima dată se călește morcovul, ceapa și usturoiul. Ulterior se adaugă ciupercile, orezul și puțină apă, lăsând să fiarbă la foc potrivit preț de câteva minute.
În momentul în care acestea au început să fiarbă, atunci se pune și dovlecelul verde. La final, acest amestec este folosit pentru a umple ardeii. După acest pas, deasupra lor se adaugă și o felie de roșie tăiată.
De asemenea, ardeii se așază în tavă, iar peste ei se pune sosul de roșii în care vor fierbe. Aceștia trebuie lăsați la cuptor pentru aproximativ o oră, la 170 de grade.