Adrian Cozma (PNL Satu Mare): UDMR trebuie să plece de la guvernare / Interesele guvernului maghiar sunt tot mai vizibile. Nu putem permite să vindem Transilvania bucată cu bucată (VIDEO)

Adrian Cozma (PNL Satu Mare): UDMR trebuie să plece de la guvernare / Interesele guvernului maghiar sunt tot mai vizibile. Nu putem permite să vindem Transilvania bucată cu bucată (VIDEO)
Foto: Adrian Cozma / Facebook

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a declarat marți, pentru B1 TV, că UDMR ar trebui să fie scoasă de la guvernare deoarece lideri ai formațiunii au aplaudat discursul premierului ungar Viktor Orban de la Băile Tușnad, discurs care a fost rasist, antieuropean, anti-NATO și antiromân. Cozma a enumerat apoi o parte din derapajele UDMR-iștilor din ultima perioadă, care confirmă că formațiunea „trebuie să plece acasă”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu pe B1 TV, după ce Cozma a anunțat ruperea alianței cu UDMR la nivel local, în Satu Mare.

Adrian Cozma (PNL), critici dure la adresa UDMR

„Toată Transilvania suferă de acest lucru (problema retrocedărilor) și la Satu Mare și mai mult, unde prin Episcopia Romano-Catolică s-au luat clădiri care odată au fost despăgubite și tot centrul vechi e retrocedat și terenuri cu poziționare extrem, extrme de bună sunt revendicate și, culmea, cu diverse acte. Trebuie aici să ne aplecăm foarte atent.

E foarte mare problemă că acești oameni au fost o dată despăgubiți. Au venit și au luat iar terenurile și și-au luat imobilele și, culmea, ce fac cu ele? Le țin pentru un scop foarte clar. Bucată cu bucată nu putem permite să vindem Transilvania. Dacă nu ne trezim… Că interesele guvernului maghiar sunt tot mai vizibile și această linie roșie de care vorbim de ani de zile și spunem că nu e în regulă a fost depășită acum prin discursul lui Orban, prin manifestarea ministrului Sportului, care a refuzat să intoneze un vers din Imnul României, ministrul Mediului, care a intonat imnul ținutului secuiesc și imnul Ungariei la un meci al Naționalei României, cum e sabotată Românie prin ministrul Mediului care n-a pus un panou fotovoltaic din programele alea pe care le anunță. Aici să se ocupe UDMR-ul!

Toată lumea înjură ministrul Energiei… Păi, ministrul Mediului câte panouri fotovoltaice a pus? Trebuiau puse pe instituții publice, pe școli, spitale…”, a afirmat Adrian Cosma, pentru B1 TV.

Adrian Cozma (PNL): UDMR trebuie să plece de la guvernare

„Eu rămân consecvent și am spus că din momentul în care vicepremierul Ungariei și un ministu al Guvernului României a aplaudat cu atâta sete mesajul rasist și au jignit românii prin vocea premierului Ungariei, ei trebuiau să plece din guvern că nu e normal așa ceva. Acel mesaj a fost împotriva Europei, tot ce înseamnă relații cu America, NATO, tot ce înseamnă independența României… Și ei au aplaudat! Asta e părerea mea. Nu vreau să exagerez, dar nu e înregulă. Asta ar trebui să se întâmple: UDMR să plece acasă!”, a mai spus liderul liberalilor din Satu Mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)