Alina Gorghiu: Le-aş recomanda celor care merg la ministere, indiferent că sunt de la PNL, PSD sau UDMR, şi sunt nervoşi să bea un ceai de muşeţel şi să răspundă cu calm

Alina Gorghiu: Le-aş recomanda celor care merg la ministere, indiferent că sunt de la PNL, PSD sau UDMR, şi sunt nervoşi să bea un ceai de muşeţel şi să răspundă cu calm
Foto: Alina Gorghiu / Facebook

După criticile venite din partea social-deocraților la adresa vechii guvernări liberale, Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL, le-a recomandat celor care merg la ministere, indiferent că sunt de la PNL, PSD sau UDMR, să bea un ceai de muşeţel dacă simt nevoia să facă declarații contondente.

Aina Gorghiu, sfat în contextul tensiunilor din noua coaliție PNL – PSD – UDMR

„Într-o notă mai relaxată, le-aş recomanda tuturor care merg la ministere, indiferent că sunt de la PNL, PSD sau UDMR şi sunt nervoşi sau simt nevoia să facă declaraţii contondente, să servească un ceai de muşeţel şi să răspundă cu calm. Orgoliul personal şi misiunea de a gestiona guvernarea României nu au niciun punct comun”, a declarat Alina Gorghiu la Profit News, potrivit News.ro.

Senatoarea a mai spus că partidele din coaliție nu trebuie să se iubească, ci să lucreze, iar „în câteva luni această eficienţă a guvernării va trebui evaluată”.

Alina Gorghiu, despre urgențele guvernării PNL – PSD – UDMR

Printre prioritățile Guvernului Ciucă, Alina Gorghiu a invocat certificatul verde şi bugetul pe 2022.

Aceasta a susținut că noul ministru al Sănătăți, Alexandru Rafila (PSD), trebuie să ceară „urgentarea votului pe certificatul verde în Parlament”.

„Nu cred că ne putem permite să nu rezolvăm această problemă până va veni noul val. Controversele şi disputele publice vor trebui ţinute la nivelul coaliţie pentru că imaginea coaliţie ca conta foarte mult”, a punctat Gorghiu.

Aceasta și-a manifestat apoi speranța că bugetul pe 2022 va fi gata până la finele acestui an: „Ar fi un gest de mare responsabilitate pentru Guvernul Ciucă să lucreze şi Parlamentul să vină cu votul până la finalul anului”.