Decăderea unui președinte: Cum a ajuns Iohannis să facă apel la unitate între politicieni și cetățeni, după ce și-a trădat electoratul. „Un om care a dezamăgit teribil, un om orgolios care acum se vede izolat de toată lumea” (VIDEO)

Decăderea unui președinte: Cum a ajuns Iohannis să facă apel la unitate între politicieni și cetățeni, după ce și-a trădat electoratul. „Un om care a dezamăgit teribil, un om orgolios care acum se vede izolat de toată lumea” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De Ziua Unirii Principatelor Române, președintele Klaus Iohannis a lansat un apel la unitate între politicieni și cetățeni. A făcut-o într-un discurs pe care l-a susținut singur, la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I, București. Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, și Marcel Ciolacu, liderul PSD, erau la festivitățile de la Iași, huiduiți de mulțime.

Fiecare politician primește tratamentul pe care-l merită, a fost concluzia deputatului Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului. Liderul USR a ținut să se refere mai ales la schimbarea cu 180% a lui Iohannis, care ani în șir a criticat PSD, primind voturi cu acest discurs, iar apoi a ajuns să aducă PSD la guvernare. Moșteanu a mai remarcat izolarea politică a președintelui, care și acum a ajuns să susțină singur un discurs și care nici nu a mai trecut prin Parlament.

Cât despre huiduielile cu care au fost tratați Ciucă și Ciolacu la Iași, Ionuț Moșteanu a susținut că oamenii sunt revoltați pe bună dreptate, pentru că le merge tot mai rău, deși PSD, PNL și UDMR au o majoritate de peste 70% în Parlament, iar această imensă putere le permitea să aducă schimbări majore și în bine în viețile românilor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Moșteanu (USR), despre huiduielile cu care au fost tratați politicienii la Iași

„Politicienii mai sunt și huiduiți din când în când și e absolut firesc și normal într-o democrație. Ar fi absolut greșit ca un politician să se aștepte să-l iubească toată lumea, n-ar mai fi democrație.

Eu vreau doar să amintesc că așa a început și Dragnea, tot de la Iași, tot cu niște huiduieli.

Și fiecare politician doarme așa cum își așterne prin faptele lui și e parte din viața politică să vii în fața oamenilor să vorbești, chiar și cu cei care nu te plac. Asta s-a întâmplat la Iași, s-a întâmplat și se va mai întâmpla.

Asta mai arată și foarte mulți nervi în societate, oamenii sunt destul denervoși pentru că trecem într-o perioadă în care, deși ni s-a promis de către președintele Iohannis și această coaliție cu 70% în Parlament că va rezolva tot, treburile merg prost, prețurile cresc, oamenii o duc tot mai rău de la lună la lună, indiferent ce programe plimbă PNL și PSD pe la televiziuni. Asta e realitatea, oamenii simt traiul greu de zi cu zi și iată că răbufnesc, cum s-a întâmplat azi la Iași”, a declarat deputatul USR, pentru B1 TV.

Ionuț Moșteanu (USR), critici dure la adresa președintelui Klaus Iohannis

Moșteanu a vorbit apoi despre schimbarea prin care a trecut Iohannis, care a ajuns să-i aducă pe PSD-iști la guvernare după ani în șir în care i-a criticat. Deputatul USR chiar a amintit de discursul anti-PSD pe care l-a susținut Ionannis acum fix doi ani.

„Iohannis e politicianul care a avut cea mai mare cădere în intenția de vot din istoria politică a României pentru că ne-a păcălit pe toți, inclusiv pe mine. Și eu am votat în 2014 ca să iasă Ponta, l-am votat în turul 2 ca să nu iasă Dăncilă, l-am ascultat când vorbea despre reforma și modernizarea României.

Dl Iohannis ne-a tot povestit de reformă și modernizare. M-am uitat pe discursul dânsului de acum doi ani, din ianuarie. Atunci dădea în PSD din toate pozițiile și în discursul din 24 ianuarie 2020 Iohannis spunea că PSD blochează reforme și trebuie îndepărtat și să facem anticipate.

Acum s-a văzut că a rămas singur și-a pus SPP-iștii… M-am uitat și nu se vedea țipenie de om în tot parcul ăla. De ani de zile nu a mai venit în Parlament e izolat și se termină ața pe mosorul carierei sale politice și de la lună la lună n-o să-l mai bage în seamă nici cei din PNL. Un om care a dezamăgit teribil, un om orgolios care acum se vede izolat de toată lumea”, a mai declarat Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, pentru B1 TV.

Klaus Iohannis, acum fix doi ani: „PSD vrea să blocheze toate reformele”

Acum fix doi ani, tot în discursul de Ziua Unirii Principatelor Române, Iohannis se plângea că nu pot fi implementate reformele din cauza PSD.

„Am încredere că actualul Guvern înțelege pe deplin nevoile pe care românii le au și că va lua în continuare măsuri concrete pentru a îndrepta toate lucrurile strâmbe. Primele luni au arătat clar că năzuințele oamenilor au fost auzite. Din Parlament, însă, PSD vrea să blocheze toate reformele, și de aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine.
Românii vor vota din nou în acest an. Sunt convins că prin alegerile lor vor demonstra, încă o dată și încă o dată, că nu mai acceptă persoane superficiale și slab pregătite în funcții publice”, a afirmat Iohannis pe 24 ianuarie 2020.

Iohannis, în 2020: „PSD e același partid toxic și nu face nimic pentru cetățeni”

Șeful statului a continuat să se plângă de PSD-iști până când, în cele din urmă, „le-a mai dat o șansă”.

„PSD, în ciuda încercărilor dispersate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic. Găsește mereu o cale să-și recompenseze servanții cu funcții plătite generos din banii publici. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni. Sfidarea PSD-iștilor la adresa românilor e intolerabilă și nu mai poate continua așa”, declara Klaus Iohannis pe 21 octombrie 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe