Florin Cîţu: O spun a nu ştiu câta oară – Decizia de a remania un ministru e atributul constituţional al premierului (VIDEO)

Florin Cîţu: O spun a nu ştiu câta oară - Decizia de a remania un ministru e atributul constituţional al premierului (VIDEO)
Premierul Florin Cîțu a insistat miercuri, din nou, că avea tot dreptul să-l remanieze pe Alexandru Nazare.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, din nou, că revocarea unui ministru este atributul constituţional al prim-ministrului. Precizarea a venit după ce Ludovic Orban, președintele PNL, a susținut că decizia de demitere a lui Alexandru Nazare (PNL) din funcția de ministu al Finanțelor s-a luat împotriva voinței sale și fără vreo consultare cu partidul.

Acum, Cîțu a insistat că e atributul premierului, deci al său, să remanieze un ministru, lucru pe care Orban însuși l-a susținut de mai multe ori și el nu înțelege acum de ce șeful PNL s-a răzgândit.

Florin Cîţu, despre revocarea unui ministru

„O spun a nu ştiu câta oară… Decizia de a-l remania pe dl ministru e atributul constituţional al premierului, declaraţie pe care a făcut-o şi dl Ludovic Orban de foarte multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţia…”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Marți, Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că premierul Florin Cîțu l-a demis pe liberalul Alexandru Nazare de la conducerea Ministerului Finanțelor fără să se consulte cu partidul: „Decizia de revocare a dlui ministru s-a luat împotriva voinţei mele şi fără nicio consultare a PNL. Vă spun limpede: nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale PNL sunt cele care decid politica Guvernului şi aşa trebuie să fie”.

Florin Cîțu a argumentat că a luat decizia de a-l demite pe Alexandru Nazare deoarece a întârziat cu mai multe proiecte și nu a comunicat așa cum ar fi trebuit. În replică, Nazare a declarat, pentru B1 TV, că a avut o comunicare corectă: a ieșit în spațiul public strict când avea ceva de transmis. Cât despre acuzația că a întârziat mai multe poriecte, Nazare a afirmat că în șase ședințe de Guvern s-a chinuit să aducă pe ordinea de zi proiectul privind reorganizarea Ministerului, dar mereu a fost blocat. La rândul său, Ludovic Orban a susținut că Florin Cîțu l-a demis pe Alexandru Nazare pur și simplu pentru că acesta nu vrea să-l susțină în cursa pentru șefia PNL.