Tudor Chirilă, despre greva de la STB: De ce mereu cetățenii care plătesc taxe trebuie să fie victimele mafiei politice? Trăim într-o țară în care să fii lider de sindicat înseamnă să ai ”spate” politic

Tudor Chirilă, despre greva de la STB: De ce mereu cetățenii care plătesc taxe trebuie să fie victimele mafiei politice? Trăim într-o țară în care să fii lider de sindicat înseamnă să ai ”spate” politic
Foto: Tudor Chirilă / Facebook

Tudor Chirilă a avut o reacție dură față de greva de la STB. Acesta a deplâns faptul că românii plătitori de taxe au de suferit din cauza mafiei politice. Artistul a mai susținut că România e o țară în care liderii de sindicat nu apără interesele angajaților, așa cum ar trebui, ci fac jocurile politicienilor, iar acțiunile de grevă sunt declanșate fără pic de preocupare față de sutele de mii de oameni afectați.

Ce spune Tudor Chirilă despre greva de la STB

„Trăim într-o țară unde să fii lider de sindicat înseamnă să ai „spate” politic pentru că servești interese politice. Trăim într-o țară unde e ok să pornești o grevă ilegală fără să te gândești la consecințele imediate și la sutele de mii de oameni afectați. Trăim într-o țară cu figuri emblematice ale luptei sindicale: Miron Mitrea, Ion Rădoi, oameni „cinstiți” care au pus interesele membrilor, mai presus de interesele personale și ale politicului care i-a numit”, a scris Tudor Chirilă, pe Facebook.

Acesta a deplâns apoi faptul că mereu oamenii care plătesc taxe devin victimele mafiei politice. Cu această ocazie, el s-a referit și la Gabriela Firea (PSD), fost primar General al Capitalei, și la Florentin Pandele (PSD), soțul ei și primarul din Voluntari.

„Oare greva spontană STB nu este mai mult despre licențele preorășenești decât despre altceva? Și oare actuala conducere nu este numită tot pe criterii politice? Și în final de ce mereu cetățenii care plătesc taxe trebuie să fie victimele mafiei politice care duce lupte pentru supremația în transportul metropolitan? Poate ne explică și doamna Gabi. Îl întreabă pe soțu’”, a mai scris Tudor Chirilă, pe Facebook.

Grevă ilegală la STB. Liderul de sindicat e un consilier general PSD

Angajații STB au intrat în grevă joi, paralizând transportul public de suprafață din București. Tribunalul București a stabilit că greva e ilegală și a dispus reluarea lucrului imediat. Numai că protestul a continuat și vineri.

Potrivit unor surse, conducerea STB ia în calcul inclusiv concedierea angajaților care refuză să revină la serviciu. 250 de noi șoferi sunt deja pregătiți să intre pe traseu.

„Avem de-a face cu o manifestare total irațională, chiar dacă hotărârea a fost comunicată oficial azi, ea a fost pronunțată ieri. Să nu reiei lucrul în acest condiții, riscând pierderea contractului de muncă, condamnare penală, e o atitudine irațională pe care sincer n-o înțeleg”, a declarat, vineri, Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.

Joi, acesta explicase că nici vorbă să fie o grevă spotană, ci e una orchestrată de liderul de sindicat, Vasile Petrariu, care e și consilier general PSD: „Nu e o grevă spontană, așa cum se afirmă, ci o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ și avem dovezi în acest sens, avem deja depuse plângerile penale împotriva liderilor de sindicat care au orchestrat-o. E o grevă politică al cărui principal responsabil e dl Petrariu, consilier general PSD și lider al sindicatului reprezentativ. Avem și dovezile și plângerile penale împotriva sa”.

Urmăriți B1TV.ro și pe