David Popovici, lăudat în presa internațională: Un adolescent care își depășește colegii mai în vârstă și mai experimentați. Poate schimba fața înotului

David Popovici, lăudat în presa internațională: Un adolescent care își depășește colegii mai în vârstă și mai experimentați. Poate schimba fața înotului
David Popovici a dezvăluit motivul pentru care a rămas în România: „Pot face lucruri mult mai bune aici împreună cu echipa mea”. Foto: Hepta - Zuma Press / Mathias Bergeld

David Popovici „poate schimba fața înotului” au scris britanicii de la The Times, după ce românul de doar 17 ani a reușit la Mondialele de Natație o performanță care nu a mai fost atinsă din 1973.

The Times, laude pentru David Popovici

Jurnaliștii britanici au făcut o paralelă între Popovici și Thorpe, fostul mare înotător australian.

„Să-l cunoaștem pe David Popovici, noul Thorpedo care poate schimba fața stilului liber. (…)În 1998, un tânăr de 15 ani, pe numele lui Thorpe, a devenit cel mai tânăr campion mondial, la peste 400 m. Acum, toți ochii sunt ațintiți asupra „noului Thorpedo” – un adolescent care își depășește colegii mai în vârstă și mai experimentați și care posedă aceleași atribute fizice și aceeași strategie care l-au făcut pe Thorpe o legendă”, se arată în articolul lor, citat de GSP.

Francezii de la L’Equipe au notat că Maxime Grousset, compatriotul lor, a obținut argintul, „fiind depășit de românul David Popovici, în vârstă de 17 ani. Am visat la aur pentru Grousset, a început foarte bine, dar a terminat la șase sutimi în spatele lui Popovici”.

Iar revista specializată Swimming World Magazine a remarcat faptul că Popovici a obținut un timp mai slab față de semifinale, „dar a fost de ajuns”.

David Popovici, două medalii de aur la Mondialele de Natație

David Popovici a obținut, luni, aurul la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație. Miercuri, el a câștigat medalia de aur și la proba de 100 de metri liber.

Tânărul a devenit astfel al doilea înotător campion la aceste două probe în cadrul aceleiași ediții de campionat mondial. Primul a fost americanul Jim Montgomery, în 1973.

„Mă bucur că lumea m-a urmărit. Sper că milioane de români m-au susținut și că v-am făcut pe toți mândri”, a spus Popovici, la finalul celei de-a doua probe câștigate.

„Nu ştiu cum voi fi privit, dar eu voi fi la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă vreodată o să mi se urce la cap, ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin rapid. Dar nu o să se ajungă acolo, că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, la fel de simpli ca mine”, a mai afirmat el, pentru TVR.

Urmăriți B1TV.ro și pe