David Popovici pleacă din țară? Federația Română de Natație a dat o super lovitură!

David Popovici pleacă din țară? Federația Română de Natație a dat o super lovitură!
Foto: Hepta/DPA Images / Fabrizio Corradetti.

David Popovici este unul dintre cei mai de succes sportivi din România. Tânărul obține medalii de aur și titluri presitogioase. Campionul este de neoprit. Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de nataţie, a vorbit despre posibilitatea ca David Popovici să plece din România. Potrivit acesteia, acum câţiva ani, Ion Ţiriac a vrut să îl ducă la o academie în Statele Unite ale Americii, informează as.

Vești cutremurătoare despre David Popovici

„Asta cu furatul nu ştiu dacă e un cuvând foarte bun. A primit foarte multe propuneri. Bineîneţeles că David, aşa cum îl ştim, după Jocurile Olimpice de la Tokyo şi după o binemeritată vacanţă, a spus că vrea să rămână în România. Noi ne-am bucurat. Dar acest lucru se întâmplă cu siguranţă până la Paris. După aceea mai vedem. Propuneri mai există„, a spus Camelia Potec la întoarcerea în ţară, citată de as.

David Popovici (17 ani) a cucerit încă o medalie de aur la Europenele de Înot de la Roma. El a terminat cursa de 200 de metri liber în 1:42.97, fiind la o sutime de timpul obținut de Michael Phelps. După festivitatea de premiere, el le-a dat autografe fanilor.

Popovici, declarații după al doilea aur obținut la Europenele de Înot

„M-am luptat ca de la rechin la rechin și, da, sunt unul dintre rechini acum, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine”, a spus Popovici după cursă.

El s-a declarat mulțumit de prestația pe care a avut-o: „E un timp foarte bun, am coborât fix cum voiam, sub 1:43. Nu mi-am propus neapărat un timp pentru această cursă, dar cred că am reușit fix ce voiam”.

„Pentru 50 sunt un pic prea slăbuț, la propriu slăbuț, mi-ar trebui mai multă masă, mai multă putere, mai mulți mușchi, pentru că e o cursă de ultra-sprint și mai durează puțin până ajung și acolo”, a mai precizat David Popovici, potrivit TVR.

Urmăriți B1TV.ro și pe