David Popovici, premiat de CS Dinamo cu 500.000 de lei pentru performanța istorică de la Mondialul de Natație (VIDEO)

David Popovici, premiat de CS Dinamo cu 500.000 de lei pentru performanța istorică de la Mondialul de Natație (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Meng Dingbo

David Popovici va primi 500.000 de lei de la CS Dinamo, clubul la care este legitimat, pentru performanța istorică de la Campionatul Mondial de Natație. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, după reuniunea desfășurată miercuri la Palatul Victoria.

David Popovici, premiat de CS Dinamo cu 500.000 de lei

„Guvernul a aprobat premierea sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, prin hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afaceri Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare aprobării Executivului, suma de 500.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Clasat primul la 200 m liber, David Popovici a devenit primul înotător român care cucerește aurul mondial într-o probă masculină. La doar câteva zile distanță, tânărul sportiv avea să reușească aceeași performanță și la 100 m liber, supranumită „proba-regină” a natației.

Pentru performanța sa istorică, David Popovici a primit laude la scenă deschisă, iar Guvernul l-a recompensat la rândul său cu un milion de lei.

„Seriozitatea, dorința de a performa, dedicarea, dar și pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generație, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor. David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generații și sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanța obținută se va produce un declic în sportul românesc. Aprecieri și mulțumiri si pentru antrenorii și părinții, care au ghidat și susținut cariera tânărului sportiv”, spunea premierul Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)