Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului român

Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului român
Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Președintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanței excepționale obținută de acesta la Mondialele de Natație. Decorat va fi și Adrian Rădulescu, antrenorul tânărului sportiv.

Iohannis îl va decora pe Popovici

„Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanțelor extraordinare obținute la Campionatele Mondiale de Natație, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate.

Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”, se arată într-un comunciat al Administrației Prezidențiale.

Adrian Rădulescu, antrenorul lui Popovici, va fi decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, „în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive”.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni. Data urmează să fie anunțată.

David Popovici, în istoria natației după performanța de la Budapesta

Popovici a obținut, luni, aurul la proba de 200 de metri liber, iar miercuri medalia de aur și la proba de 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

Tânărul a devenit astfel al doilea înotător campion la aceste două probe în cadrul aceleiași ediții de campionat mondial. Primul a fost americanul Jim Montgomery, în 1973.

Pentru pefformanța sa, David Popovici va fi recompensat cu suma de 1 milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului

Urmăriți B1TV.ro și pe