Alin Gabriel Matei, fiul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, a făcut un gest inedit

Alin Munteanu, copilul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, a făcut un gest inedit. Foto: Alin Matei Grabriel.

Petrică Mîțu Stoian a plecat la ceruri. Interpretul s-a stins din viață într-un spital din Reșița. Regretatul artist avea doar 61 de ani. Aceasta nu a reușit să cunoască bucuria de a fi părinte, dar a avut o relație specială cu Alin Gabriel Matei, căruia i-a devenit un mentor și pe care l-a susținut mult timp.

Petrică Mîțu Stoian, comemorat de Alin Gabriel Matei

Alin Gabriel Matei, nu poate să treacă peste moartea măiestrului.  Tânărul artist a făcut un gest inedit și a lansat o melodie în cinstea lui Petrică Mîțu Stoian. Piesa se numește „E pustie pădurea fără glas de Turturea”. Aceasta a văzut lumina zilei în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Vezi mai multe poze în galeria foto de AICI.

Citește și Cum a început povestea de dragoste între Smiley și Gina Pistol: „Existau fete care credeau că este singur”

„După ce am cântat a avut cuvinte de laudă, am schimbat numere de telefon, ne-am împrietenit m-a ajutat mult, mi-a deschis foarte multe uși într-un timp scurt pe care singur nu le-aș fi deschis. Vorbea, zilnic si chiar dacă mai treceau zile nu voiam să îl deranjez îmi dădea mesaj și îmi spunea -copilul m-ai abandonat- și i-am zis ca nu voiam sa îl deranjez și-mi spunea că niciodată nu îl deranjez și mereu m-a sfătuit când am întâmpinat probleme”, a mărturisit Alin Gabriel.

Ce doi s-au cunoscut în cadrul unui concurs, unde regretatul artist a fost în rolul juratului, iar tânărul se afla printre alți concurenți. Vedeta muzicii populare îl susținea și îl îndruma. Acesta i-a devenit mai mult decât un mentor, i-a devenit un părinte spiritual.

Se pare că artistul a intrat în rolul tatălui. Acesta a fost căsătorit timp de 16 ani, dar nu a avut copii.  Între Alin Gabriel Matei și Petrică Mîțu Stoian s-a dezvoltat o relație „tată-fiu” și adesea băiatul a fost numit și „fiul de suflet” sau „băiatul adoptiv” al lui Petrică Mîțu Stoian.

Citește și Câștigătorul Chefi la Cuțite. Ce a gătit vedea din Asia Express care a cucerit inimile celor trei jurați de la Antena 1 (VIDEO)

Cei doi au avut o relație specială

Cei doi au cântat în duet în foarte multe rânduri și au fost prezenți împreună la mai multe emisiuni TV. Tânărul a urmat cursurile Școlii Populare de Artă.

Tânărul i-a fost mereu alături marelui interpret, iar imediat ce a primit vestea tristă a decesului și-a exprimat supărarea și tristețea în mediul online.

„Astăzi a plecat dintre noi o mare valoare a folclorului românesc, dar și un om minunat, un al doilea tată al meu. Nu am cuvinte sa exprim durerea pe care o simt acum, s-a rupt o bună bucată din inima mea! Nene, Dumnezeu sa vă așeze pe aleea artiștilor de acolo din cer, o să rămân mereu băiatul lui nenea așa cum îmi spuneați! Dumnezeu să-l ierte și să-i ofere odihnă veșnică! Pentru mine rămâneți nemuritor!”, a scris Alin Gabriel Matei, pe Facebook.

Citește și Cum a ajuns Cătălin Botezatu să fie favoritul Elenei Ceaușescu? Ce îi leagă pe cei doi

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)