Carantinarea cetățenilor germani nevaccinați are undă verde: măsurile sunt justificate și proporționale

Carantinarea cetățenilor germani nevaccinați are undă verde: măsurile sunt justificate și proporționale
Sursa foto: Pixabay

Curtea Constituțională din Germania a aprobat carantinarea persoanelor ce nu sunt imunizate împotriva virusului Sars-Cov-2, aceste măsuri fiind parțial impuse de către guvernul Angela Merkel. De asemenea, acesta a stabilit că măsurile de carantinare sunt justificate și proporționale cu nivelul de infectări și decese prin care trece Germania în această perioadă, conform AFP.

Germania, îm cel mai greu val al pandemiei de până acum

Recent, cancelarul german, Angela Merkel, a cerut înăsprirea restricțiilor anti-COVID, deoarece Germania a trecut peste pragul de 100.000 de decese asociate cu virusului Sars-Cov-2.

C.C. a stabilit că restricționarea contactului, ieșirii și închiderea școlilor sunt ”în situaţia de risc extrem al pandemiei sunt compatibile cu Legea fundamentală”.

De asemenea, Germania se înfruntă și cu o economie defectuoasă și înregistrarea primelor infectări cu noua tulpină sud-africană. Două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană au fost depistate în regiunea germană Bavaria, a anunțat sâmbătă Ministerul federal al sănătății.

Hotărârea Curții Constituționale de la Karlsruhe urma să vină, deoarece Angela Merkel și succesorul acesteia, Olaf Scholz, s-au întâlnit cu președinții regiunilor germane din țară, stabilind împreună dacă mai mult restricții de circulație ar trebui impuse pentru a împiedica răspândirea virusului Sars-Cov-2.

Nevaccinați, plasați în carantină de autoritățile germane

”Ceea ce trebuie să se întâmple este absolut clar. Contactele trebuie să fie reduse”, a subliniat Robert Habeck .

”Regula «vaccinaţi-vindecaţi» este necesar să fie aplicată în mod constrângător la scară naţională în toate instituţiile publice, cu excepţia magazinelor de primă necesitate”, a anunţat copreşedintele Verzilor într-un interviu acordat postului public ZDF.

”Asta se numeşte, trebuie s-o spunem tare, o plasare în carantină a nevaccinaţilor”, a ținut acesta să sublinieze.

Germania a înregistrat noi recorduri negative ca număr de infectări și are una dintre cele mai reduse rate de vaccinare din Europa de Vest (68%).